Yükseköğretim Binalarında Su ve Enerji Tasarrufu

Cumhurbaşkanlığı’nın 2019/18 sayılı “Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu” konulu genelgesi  doğrultusunda, yıllık toplam enerji tüketim miktarını düşürmek suretiyle kamu binalarında 2023 yılı sonuna kadar en az %15 enerji tasarrufu sağlanması hedeflenmektedir.

Asgarî konfor standartları sağlanarak, hizmet ve üretimin kalitesinde ve miktarında düşüşe yol açmadan su ve enerji tüketimlerinin azaltılması mümkündür.

Yükseköğretim yurtları da otel, hastane ve üretim yapılan büyük tesisler gibi yüksek kapasiteli ticari binalar sınıfında yer alıp, suyun en fazla tüketildiği tesislerdendir. Bu işletmelerde su ve enerji tüketimine ödenen bedel, bina işletimindeki toplam sarf giderlerin en az %15’ni oluşturmaktadır.

Yurt yöneticileri, öğrenci yurtlarındaki su tüketimini düşürmek için yurt tesisindeki tüm lavabo ve duş bataryaları FlowSmart™ teknolojisi ile donatarak yüzde 50'ye kadar daha az su tüketilmesini sağlayabilirler. 

Mannesmann'ın FlowSmart™ su tasarruf teknolojisi ile donatılmış lavabo ve duş bataryaları, alışıldık ürünlere göre artık yarı yarıya daha az su tüketir. Ayrıca azalan sıcak su tüketimi enerji ihtiyacının azalmasını sağlar.

Öyle ki, aylık gsu faturaları en az %20 oranında düşürebilir, enerji sarfiyatı ise %15 oranında daha verimli hale getirilebilir.

Nasıl mı? Örnek uygulamalar için aşağıdaki videoları şimdi izleyin;

Nerelerde Uygulanır?

Su ve enerji verimliliği uygulamaları, soğuk ve sıcak su tüketiminin yoğun olduğu her noktada yapılabilir. Su verimliliğinde en büyük potansiyel yüksek kapasiteli binalar, turistik ve/veya yükseköğretim konaklama tesis işletmeleri, sanayi sektörü, hizmet sektörü ve kamu binalarındadır.

Siz de işletmenizdeki musluk ve duş batarya uçlarına FlowSmart™ debi regülatörlü akış düzenleyiciler takın, daha az su ile çok su hissi oluşturun.

Teklif iste

Öğrenci yurdunuzdaki su verimliliğini arttırmak için hemen fiyat teklifi gönderelim.

Kurumunuzun oda sayılarını ve/veya lavabo ve duş batarya miktarlarını bizimle paylaşın, yardımcı olalım. Bize mail atabilir veya satış destek ekimizden telefonda anında yardım alabilirsiniz.

Konu ile ilgili daha fazla oku... »

Ücretsiz numune ürün talep edin

FlowSmart™  su tasarruf ürünleri mevcut lavabo ve duş bataryalara görünmez bir şekilde entegre edildiğinde tasarruf etkisini hemen göreceksiniz. Ne kadar verimli çalıştığını görmek için lütfen ücretsiz numune talep edin.

Binalardaki genel kullanım alanları için tavsiye edilen su tasarruf ürünlerimiz (lavabo musluklar) kataloğumuzun 26. ve 27. sayfada yer almaktadır. Duşlar için önerilen ürünler 36 ve 37. Sayfa mevcuttur. Online kataloğumuza erişmek için http://katalog.rcmannesmann.com.tr linkinden catalogue-tr şifresiyle giriş yapabilirsiniz.

Su tasarrufu hakkında daha fazla bilgi

Türkiye’deki yüksek performanslı bina işletmecilerinin, otel zincirlerinin ve profesyonellerin güvenilir tedarikçisi olan MANNESMANN™ hakkında, su tasarrufu ve çözümlerine ilişkin sağladığı tüm hizmetlere dair öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.