MANNESMANN ürünleri binalardaki su sarfiyatını yarı yarıya düşürüyor.



Mevcut banyo, mutfak ve lavabo bataryalara su tasarrufu sağlayan, yüksek teknolojili su tasarruf ürünlerle donatmak, ciddi oranlarda su tasarrufu sağlıyor.



Hizmetlerimiz

Mannesmann olarak Su Tasarruf Teknolojileri konusunda, her türlü ekipman, proje, dizayn ve mühendislik faaliyetlerini, deneyimli satış mühendislerimizle yürütüyoruz. Özellikle büyük kurumsal müşterilere yönelik gerçekleştirdiğimiz ekipman temini ile en doğru, en güvenilir, en etkin ve ekonomik çözümler sunmaktayız.

2020/2021 Ürün Fiyat Listesi

2020/2021 fiyatlarıyla Ürün Listemizi PDF dosyası olarak indirmek için tıklayınız.

Su Tasarrufu Nedir?

Planlayarak, ihtiyacımız olmayandan fazlasını kullanmadığımız ve eğer varsa evde ya da işyerinde bilinmeyen su kayıp ve kaçaklarını tespit ederek su tüketiminin minimum miktarlara çekilmesi işlemlerinin tümü su tasarrufu terimi altında adlandırılır.

Bu demektir ki su tasarrufu, suyu verimli olarak kullanmak ve hiçbir şekilde israf etmemektir. Bu kapsamda su tasarrufunu sürekli uygulayarak aynı işleri daha az su kullanarak yapmaya çalışmalıyız. Peki nasıl?

Su Tasarrufunun Önemi (Video)

Lavaboda El Yıkarken Su Tasarrufu

Su Tasarrufu, su debi miktarında konfor kaybı yaşatmadan toplam su tüketimini kontrol altına alınmasıyla sağlanır. Geleneksel musluklarda ortalama su tüketimi dakikada 7 litre iken su tasarruf kartuşlarıyla bu tüketimi lavabo armatürlerinde dakikada 3 litreye çekebiliriz.
Montaj/Uygulama: Musluk ucundaki mevcut gömlek sökülerek içindeki akış düzenleyici, tasarruf nitelikli kartuşu ile değiştirilir. Tüm setlerde ince ve kalın contalar mevcuttur. İnce contalar, iç dişli gömlekler için uygundur. Kalın contalar dış dişli gömlekler içindir.
Su tasarruf teknolojileri sayesinde geleneksel bir bataryanın kullanıldığı ve dakikada 7 litre su akan bir lavaboda el yıkarken yılda yaklaşık 75 metreküp su sarf edilirken, MANNESMANN'ın FlowSmart™ özelliğine sahip su tasarruf kartuşları ile dakikada 3 litre ve yılda 25 metreküp su sarf ediliyor. Not: Veriler, evsel tüketimdeki ortalama değerlerdir.

Tüketicilerin evlerindeki tüm su çıkış noktalarını bu akıllı teknoloji ile donatabilmesini sağlamak için, banyo ve mutfak lavabosu için uyumlu FlowSmart™ su tasarruf kartuşları bulunuyor. FlowSmart™ Su Tasarruf Ürünleri, bu şekilde konfor ve rahatlıktan hiçbir taviz vermeksizin günlük su tüketimi azaltarak hem çevre korumaya hem de ev bütçelerine katkı sağlıyor.

Lavabo Bataryada Su Tüketimini Düşürmek (Video)
Montaj Kılavuz Talimatı (PDF)

Banyo Yaparken Su Tasarrufu

Banyoda su israfını önlemenin ilk ve en etkili yolu tasarruflu duş başlığı veya mevcut başlıklara su tasarruf sağlayan duş debi regülatörleri takmaktır.

Araştırmalara göre 6 dakikalık bir duş sırasında tasarruflu bir duş başlığı kullanılması 50 litre kadar daha az su harcanmasını sağlar.
Montaj/Uygulama: Spiral duş hortumu sökülür ve duş debi regülatörü batarya çıkışı ile hortum arasına monte edilir.

Su tasarruf teknolojileri sayesinde geleneksel duş sistemlerinin kullanıldığı ve dakikada 20-25 litre su akan el ve tepe duşlarda banyo yaparken yılda yaklaşık 170 metreküp su sarf edilirken, MANNESMANN'ın FlowSmart™ özelliğine duş debi regülatörleri ile dakikada 9 litre ve yılda 80 metreküp su sarf ediliyor. Not: Veriler, evsel tüketimdeki ortalama değerlerdir.

Tüketicilerin evlerindeki tüm duş sistemlerini bu akıllı teknoloji ile donatabilmesini sağlamak için, el ve tepe duş başlıkları için uyumlu FlowSmart™ tasarruflu duş debi regülatörleri bulunuyor. FlowSmart™ Duş Debi Regülatörleri, bu şekilde konfor ve rahatlıktan hiçbir taviz vermeksizin günlük su tüketimi azaltarak hem çevre korumaya hem de ev bütçelerine katkı sağlıyor. FlowSmart™ Duş Debi Regülatörleri ile hemen su tüketiminizi azaltmaya başlayın ve suyun keyfini en güzel şekliyle çıkarın.

Banyo Bataryada Su Tüketimini Düşürmek (Video)
Montaj Kılavuz Talimatı (PDF)

Su Tasarrufu Sağlayan Ürünler Nelerdir?

Mannesmann’ın ürün gamında su tasarrufu sağlayan çok geniş yelpazede seçkin ürünler bulunmaktadır. Mevcut lavabo ve duş bataryalarını "tasarrufluya" dönüştürecek başlıca ürünler;
  • Lavabo bataryalar için su tasarruf perlatörleri
  • El ve tepe duşlar için duş debi regülatörleri
  • Kısa Musluklar için tasarruflu kuple perlatör veya uzatmalar
  • WC (tuvalet) rezervuarları için tasarruflu flatör poşetler

Su Tasarruf Ürünleri Nasıl Çalışır?

Eviye, lavabo ve duş armatürlerin su çıkış uçlarına takılan tasarruflu perlatör ve duş debi regülatörler ile hiçbir konfor kaybı hissedilmeden %90‘lara ulaşan su tasarrufu sağlanır.

Su tasarruf teknolojisi ile donatılmış lavabo ve duş armatürleri, günlük su ve sıcak su enerji tüketiminizi otomatik olarak azaltır. Bunun nedeni, tasarrufluya dönüştürülen lavabo ve duş bataryalarda geleneksel bataryalara kıyasla en az %50 oranında daha az su tüketirsiniz. Değişken su basıncına otomatik olarak tepki gösteren ve şeklini değiştiren hassas elastomer, su akışını tutarlı olarak örn. dakikada sadece 5 litre ile sınırlar. Yani, MANNESMANN’ın su tasarruf ürünlerini kullandığınız takdirde, özel olarak bir eylemde bulunmadan bol miktarda su tasarrufunda bulunursunuz ve böylece ödediğiniz su faturanızı önemli ölçüde düşürürsünüz (temiz ve atık su bedeli, sıcak su enerji gideri).

Su Tasarrufu Nasıl Ölçülür?

Gerek lavabo musluklarda gerekse duş bataryalarda uygulanacak su tasarruf ürünleri, su akış konforunda hissedilir bir basınç veya yıkama yeteneği kaybı olmaksızın %50 oranında su tüketimini azaltır. Sadece su tüketimini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda daha az sıcak su kullanarak, o suyu ısıtmak için gereken enerji miktarını azaltarak enerji tasarrufu da sağlar.

Peki, su tasarrufunu fatura dönemini beklemeden nasıl ölçebiliriz? İşte birkaç adımda su tasarruf oranını hemen ölçebileceğiniz testin tarifi:

Lavabo Musluklarda



ÖLÇÜM 1
Tasarrufsuz Haliyle Mevcut Tüketiminiz
Lavabo musluğunun altına ölçekli kap veya kova koyunuz, musluğu tam açın ve kronometre tutarak 1 dakikada kaç litre su aktığını not ediniz (sağdaki örneğe bakınız).


ÖLÇÜM 2
Tasarruflu Haliyle Tüketiminiz

Aynı lavabo musluk ucuna su tasarruf kartuşunu taktıktan sonra altına ölçekli kap veya kova koyunuz ve 1 dakikada kaç litre su aktığını not ediniz (sağdaki örneğe bakınız).


İki ölçüm arasındaki tüketim farkı, elde edilen tasarruf oranını gösterir.

Tasarruf Ölçümü (PDF)
Lavabo Bataryada Su Tüketimini Düşürmek (Video)

Duşlarda

ÖLÇÜM 1
Tasarrufsuz Haliyle Mevcut Tüketiminiz
El duşunun altına ölçekli kap veya kova koyunuz, duş bataryasını tam açın ve kronometre tutarak 1 dakikada kaç litre su aktığını not ediniz (soldaki örneğe bakınız).
ÖLÇÜM 2
Tasarruflu Haliyle Tüketiminiz

Duş bataryası ile hortum arasına duş debi regülatörünü taktıktan sonra el duşunun altına ölçekli kap veya kova koyunuz ve 1 dakikada kaç litre su aktığını not ediniz (soldaki örneğe bakınız).
İki ölçüm arasındaki tüketim farkı, elde edilen tasarruf oranını gösterir (lavabo musluğundaki örneği duşlarda tahayyül ediniz).

Tasarruf Ölçümü (PDF)
Lavabo Bataryada Su Tüketimini Düşürmek (Video)



Amorti Süresi

Su tasarruf ürünleri kendini kısa sürede amorti ediyor. Günlük su sarfiyatını daha verimli kılmak için yapılan alım maliyeti hem düşük hem de aylık su faturasında sağladığı kârlar ile alım maliyetinin geri dönüşünü en geç 2-3 ay gibi kısa süre içerisinde sağlar. Maliyetini çıkaran tasarruf birimi düzenli kâr getirmeye devam eder ve böylece her ay en az %25-30 oranında su faturasında tasarruf sağlanır.

Tasarruf Ölçüme ve Amorti Süresi (PDF)

İşletmeniz için En Uygun Su Tasarruf Ürünlerini Birlikte Belirleyelim.

Ticari binalardaki su ve enerji verimliliğinde sektörün öncü markası MANNESMANN, Türkiye’nin dört bir yanındaki bina işletmecilerine deneyimli ve alanında uzman ekibiyle ihtiyaç duyulan en doğru su tasarruf ürünlerini bulmaya yardımcı oluyor.

Aşağıdaki formlardan birini eksiksiz doldurarak bize iletin, ihtiyacınıza uygun ürün seçeneğini bularak sizinle en kısa sürede iletişime geçelim. İstanbul içinde ayrıca ücretsiz yerinde keşif de yapılabilmektedir.

Ücretsiz Keşif Talep Formu
Katalog Talep Formu

Veya bize WhatsApp Hattı – 0545 875 81 27 üzerinden ulaşın.

Minimum Tüketim, Maksimum Keyif

Suyun her damlasını kucaklayan MANNESMANN'ın FlowSmart™ Su Tasarruf Ürünleri, konforu tasarrufla buluşturarak banyoları doğaya dost kılıyor.

FlowSmart™ Su Tasarruf Ürünleri, mevcut lavabo ve duş bataryalara, su akışını sınırlayan teknolojisi ile su keyfi deneyiminden ödün vermeden su tüketimini azaltıyor, hem işletme maliyetlerini kısıyor hem de çevreye dost %50 su tasarrufu ile ıslak alanlarda yeterli ve hacimli akış sağlamaya devam ediyor.

Sudan Tasarruf Demek, Enerjiden Tasarruf Demektir.

A++ su ve enerji verimliliği kategorisinde olan FlowSmart™ Su Tasarruf Ürünleri ayrıca, enerji tüketiminin daha da azaltılmasına olanak veriyor. Yani, su tasarruf ürünleriyle sadece sudan tasarruf değil, örneğin konaklama hizmeti veren işletmeler gibi sıcak su ihtiyacının çok fazla olduğu yerlerde kullanılan bu sistemler ile sıcak su üretimi için ihtiyaç duyulan enerjiden de tasarruf ediliyor. Hem sudan tasarruf, hem enerjiden tasarruf ile su tasarruf ürünleri kendini kısa sürede amorti ediyor, binalardaki işletim maliyetlerini düşürüyor.

Çok Katlı Binalarda Eşit Su Dağılımı

Yüksek bina su tesisatlarında meydana gelen ana sorunlardan biri, düşük basınç veya aşırı (istenenden fazla) yüksek basınçtır. Bu sorunlar sadece, kullanım süresinde meydana gelen aksaklıklarla sınırlı kalmayıp, beraberinde oldukça yüksek bakım masrafları da getirirler.

Debi sabitleyicili FlowSmart™ Su Tasarruf Ürünleri, katlar arasındaki basınç farklılıklarını veya suyu kullanım esnasında oluşan basınç dalgalanmalarını absorbe ederek, lavabo ve duş bataryalardaki debi değişmesine olanak vermez ve suyu istenilen debi seviyesinde tutar.

Ürün içinde bulunan eşsiz diyafram teknolojisi, ani basınç değişimlerine tepki veriyor ve böylece suyun geçiş yaptığı kesitte eşzamanlı daraltma yaparak akan su miktarını (debi) sabit kılıyor. Üründeki debi sabitleme sistemi, öngörülen debiye erişilene dek sınırlandırma yapmaz (örn. lavaboda 3 litre/dakika ve duşlarda 9 litre/dakika, ani basınç değişikliklerden etkilenmez ve kullanım esnasında konfor kaybı yaşatmaz.

Referanslarımız

Tercihlerini Mannesmann'dan yana kullanan, çevreye duyarlı, verimlilik odaklı, sürdürülebilir karlılığı düşünen Dünyanın ve ülkemizin önde gelen otel işletmeleri yanılıyor olamaz!

5 Yıl Garanti

Ürünlerimiz Alman Mannesmann üretimi olup 5 yıl Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı garantilidir.

Türkiye’de 20 Yıllık Deneyim

Müşterilerimize birinci elden hizmet vermek için, global bir servis ağına sahip olduğumuzu ve MANNESMANN olarak kendine ait bir organizasyonla Türkiye'de 20 yıldır hizmet verdiğimizi ve bu nedenle fiyatlarımızın daima en uygun şartlarda sunulduğunu hatırlatmak isteriz.
İletişim Bilgileri:
Mannesmann Kimya ve Arıtma San. ve Tic. Ltd. Şti.
Telefon: 0212 875 81 27
WhatsApp: 0545 875 81 27
info@rcmannesmann.com.tr


Bu e-posta Mannesmann tarafından oluşturulan veritabanına
info@rcmannesmann.com.tr adresi ile kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir.
Üyelik bilgilerinizi güncellemek ya da üyelikten ayrılmak için tıklayınız.
Gönderimlerimizi size sorunsuz ulaşmasını istiyorsanız lütfen
info@rcmannesmann.com.tr adresini güvenli kullanıcılar listesine ekleyiniz.